Ezért válassz merev falú medencét

Ha egy fémfalas/merev falú és nem épített medencét szeretnél a kertedbe annak számos oka lehet, viszont, ha nem akarsz kompromisszumokat kötni, akkor az úgynevezett merevfalú kialakítást ajánljuk, ami tényleg igazi medence-élményt fog biztosítani, akár partizós, matracon lebegős vagy családi medencének szánod. Lássuk a részleteket!

pontaqua-kit-7-femfalas-csaladi-medence-szett-7-3-x-3-75-x-1-2-m-ffa-610.jpg

Mielőtt belekezdenél az olvasásba, gyorsan fussuk át azokat az eseteket, amikor nem lesz számodra jó választás a fémvázas medence:

  • ha nem tudsz 5-10 millió forintért medencét építtetni,
  • ha nem akarod feltúrni az egész kerted vagy kisgyermek/házikedvenc miatt biztonsági okokból a földfeletti megoldást preferálod,
  • ha nincs időd kedved megvárni míg a szakemberek beütemezik és megcsinálják a medencét valamikorra, miközben te egy hónap múlva már lubickolnál


FÉMFALAS, AVAGY A MEDENCÉK TERMINÁTORA

Merevfalú medencének is nevezhetjük ezt a típust, a lényeg egy: nem kell felfújni, mert fém váz és acélpalást alkotja. Ebből következik, hogy hosszú életű, tartós és minőségi darabokról van szó.

Hatalmas előnye, hogy a szezon végén sem kell elpakolni, egyszerűen téliesítheted a benne lévő vízzel együtt, nem kell leereszteni, szétszerelni, elpakolni vagy tárolni.  Akár évtizedekig is pompás állapotban tarthatod, például fóliacserével pedig megduplázhatod az élettartamát. Sőt, magaddal is viheted, ha elköltöztök, vagy más helyet szánnál a medencének a kertben.

Ugyanakkor, ha nem vagy kíváncsi a kert közepén meredező magas fémfal látványára, akkor jó hír, a merevfalú medencék  földbe is süllyeszthetőek, akár térkövezhető is a környezete, így végül egy valódi betonos medence színvonalát is eléri. Ebben az esetben azonban a költségek és a telepítési idő is növekszik, de mindenképp töredéke marad a csempézett, egyedi betonos medencék árának.

ÖSSZESZERELEM, HASZNÁLOM ÉS ENNYI?

A fémfalas medencéket egy raklapon kapod meg, kicsomagolás után néhány feladatot kell elvégezned, hogy használni tudd.

Az első lépés, hogy kialakítod a medence helyét. Ehhez egy sima és vízszintes, de megfelelően szilárd felületet kell képezni, kör vagy ovális alakban. Ezután következik a második lépés: össze kell szerelni a medence vázát, rácsúsztatni a palástot, szigetelni, majd fóliázni. Ha ez megvan, be kell szerelni a vízforgatót, majd feltölteni vízzel.

Körülbelül egy-félnapos munkára kell számítanod, és ha nem érzed magadban a barkácsösztönt, akkor inkább egy szaki segítségével kezdj neki a procedúrának, aki már túl van több medenceépítésen. Természetesen a medence áruházakban, például az Aqualingben sok hasznos tippet tudnak veled megosztani, ha mégis egyedül fognál hozzá, de ekkor is valószínűleg szükséged lesz plusz egy fő segítségre bizonyos műveleteknél.   

AKKOR MOST MENNYIBE KERÜL?

Minél nagyobb egy merevfalú medence, annál több vizet és ezzel együtt nyomást kell kibírnia, tehát a felépítése is komolyabb. Befolyásolja az árát az is, hogy milyen formájú.

A belépő kategóriába sorolható 3,6 méter átmérőjű kerek medencék már kis szerencsével 200 ezer forint körül beszerezhetők szettben vízforgatóval és minden szükséges hozzávalóval. Középkategóriának nevezhetjük például a 6,1 méter hosszú, ovális Pontaqua White medencét, ami kicsivel 430 ezer forint alatt indul. A 9 méter feletti kategória pedig már a 800-900 ezer forintos árfekvés. Ehhez jön a tereprendezés költsége és a szakember munkadíja, aki segít összerakni. A merevfalú medencék legnagyobbja is 1,8 millió alatt van, míg ugyanez a méret “betonos” épített  medencéből a tízszeres árat jelent. 

A bejegyzés trackback címe:

https://medenceszezon.blog.hu/api/trackback/id/tr4717786596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Medenceszezon

Blogunkban minden tudást és érdekességet összegyűjtünk, ami kapcsolatos a kerti medencékkel és jakuzzikkal, a medencekiegészítőkkel, gépészettel. Medence coaching rovatunkban a medencék és jakuzzik telepítésével és tisztán tartásával, javításával kapcsolatban kaphatsz hasznos tippeket. Külön rovatunkban a felfújhatós járgányokat, ezen belül is főleg a SUP-okat tárgyaljuk ki – minthogy ezek a legprofibb vízre valók ebben a kategóriában. Ha kérdésed, témajavaslatod van, írj nekünk a medenceszezon[kukac]gmail.com címünkre

Friss topikok

medenceszezon_banner_masolat-1.jpg 

Kategóriák

süti beállítások módosítása