Így téliesítsd a medencédet, hogy jövőre is örömmel használhasd

Ha olyan szerencsés vagy, hogy van a kertedben egy műanyag vagy fémfalas medence, akkor a fagy beállta előtt néhány egyszerűbb feladat vár rád. Összesen öt egyszerű lépésen keresztül most megmutatjuk neked, hogyan téliesíts úgy, hogy a nyár beköszöntével gondtalanul csobbanhass ismét a vízbe.

winterize2018.jpg

Miért kell téliesíteni a medencét?

A téliesítés célja, hogy a medencében lévő vizet megóvjuk az algásodástól, a medencetestet és a gépészetet pedig a fagykártól.

Milyen eszközökre lesz szükséged a téliesítéshez?

Szükséged lesz téliesítő folyadékra, ami meggátolja az algásodást és védi az oldalfalakat a korrodálódástól, téli medencetakaróra, gumidogókra a befúvók elzárásához és opcionálisan egy fagytestre, ami megakadályozza, hogy a fagyott víz szétfeszítse a medencetestet.
Ha ide kattintasz, mindent meg is tudsz vásárolni egy helyen, ami a téliesítéshez kell>>

telapool_termekfoto_2021.jpg


5 lépés a sikeres medence téliesítéshez


1. Első lépésként vegyél ki mindent a medencéből, ami mozdítható, így a lépcsőt, játékokat, mozdítható LED fényeket. Tedd ezeket egy olyan helyre, ahol 5 Celsius fok felett tudod tárolni.

2. Majd takarítsd ki a medencét, az alját és az oldalfalakat is, mert csak tiszta medencét tudsz sikeresen téliesíteni. A takarítás után biológiai tisztítást is kell végezned. Porszívózd ki a lerakódásokat és önts algaölőt is a vízhez. Ha eddig nem tetted meg, a víz pH értékét állítsd be 7,2-7,6 közé, hogy elejét vedd az algásodásnak és a felszaporodó baktériumoknak. Majd kapcsold le a medencefűtést, ha van.

3. Engedd le a vizet a szkimmer (=szűrő) alá körülbelül 4 ujjnyival, a befúvókat pedig dugózd le.A vezetékekből minden vizet eressz ki, a golyóscsapokat hagyd nyitva. Ha gégecsöves a rendszered, azokat szereld le és tartsd fagymentes helyen. Ezután le tudod engedni a szivattyút. A szűrőt és a szivattyút is tisztítsd meg, utóbbit pedig, ha van lehetőséged, szereld le és tartsd fagymentes helyen. Ha homokszűrőt használsz, akkor állítsd át téli állásba, amit a váltószelep karjával tudsz megtenni.

4. Ezután önts téliesítő folyadékot a vízhez. Több márka közül is választhatsz, például a Pontaqua Télapool, vagy a Pooltrend Wintersleep jó választás lesz.

5. Végül helyezd a vízbe a fagytestet és takard le a téli medencetakaróval a medencédet. Ha nem áll a medencén fixen a takaró vagy a háziállatod lehetséges, hogy rámászkál, akkor használhatsz homokzsákokat a rögzítéshez.

Jó munkát!

A bejegyzés trackback címe:

https://medenceszezon.blog.hu/api/trackback/id/tr6816690836
Nincsenek hozzászólások.

Medenceszezon

Blogunkban minden tudást és érdekességet összegyűjtünk, ami kapcsolatos a kerti medencékkel és jakuzzikkal, a medencekiegészítőkkel, gépészettel. Medence coaching rovatunkban a medencék és jakuzzik telepítésével és tisztán tartásával, javításával kapcsolatban kaphatsz hasznos tippeket. Külön rovatunkban a felfújhatós járgányokat, ezen belül is főleg a SUP-okat tárgyaljuk ki – minthogy ezek a legprofibb vízre valók ebben a kategóriában. Ha kérdésed, témajavaslatod van, írj nekünk a medenceszezon[kukac]gmail.com címünkre

Friss topikok

medenceszezon_banner_masolat-1.jpg 

Kategóriák

süti beállítások módosítása